Wie en wat wij zijn

Het Harens Lyceum is een kleurrijke en veelzijdige, openbare school waar leerlingen echt iets te kiezen hebben. Ze krijgen volop de kans om hun talenten te ontdekken en te tonen. Bij ons zijn leerlingen zichzelf en groeien ze op tot zelfstandige jonge mensen, klaar voor de toekomst.

Kleurrijke openbare school

Het Harens Lyceum is een openbare school voor voortgezet onderwijs en is onderdeel van Openbaar Onderwijs Groningen. Openbaar onderwijs betekent dat iedereen welkom is, ongeacht levensbeschouwing of achtergrond. Ons schoolgebouw is modern, gezellig en gemoedelijk. Leerlingen voelen zich er snel thuis. We beschikken over goede faciliteiten, zoals kluisjes, een ruime kantine en sportvelden. Verder is onze school goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Oog voor alle leerlingen

Op onze school is het contact tussen leerlingen en docenten goed: de afstand is klein, de sfeer gemoedelijk. Wij hebben oog voor alle leerlingen. Ze krijgen de kans om hun eigen talenten te ontdekken en op te groeien tot zelfstandige jonge mensen.

Toelating

Op het Harens Lyceum zijn leerlingen welkom met een schooladvies voor havo of atheneum. het schooladvies is bepalend voor toelating. Wij laten leerlingen geen toelatingsexamen of onderzoek doen. Leerlingen beginnen in een havo-, atheneum- of gecombineerde klas. Na twee jaar besluiten we of een leerling doorgaat naar een havo 3- of atheneum 3- klas. Voor leerlingen die behoefte hebben aan extra uitdaging en meer willen en kunnen, hebben we een aparte atheneumplus- klas.

Ontdek en toon je talenten!

Leerlingen ontdekken op het Harens Lyceum wat hun talenten zijn. Ze leren wie ze zijn en wat ze willen worden. Waar ze goed in zijn en wat ze nog kunnen leren. Of ze nu van muziek, drama, techniek of sport houden: bij ons valt er ontzettend veel te kiezen. Voor ieder talent hebben wij een plek. Leerlingen kunnen meedoen aan exposities, concerten of voorstellingen. Ze kunnen zich laten zien in de klas. Het is ook mogelijk om school en sport, dans en muziek te combineren.

Veilige leef- en leeromgeving

Wij willen graag dat onze leerlingen zich thuis voelen. De overgang van basisschool naar het voortgezet onderwijs is al groot genoeg. Daarom bieden we leerlingen een veilige leef- en leeromgeving. Dat betekent dat ze in de onderbouw structuur en begeleiding krijgen. Leerlingen die dat nodig hebben, krijgen extra ondersteuning. Eenmaal in de bovenbouw verwachten we meer zelfstandigheid van de leerlingen.

Algemene vorming

We hechten veel belang aan de algemene vorming van onze leerlingen en daarom moedigen we ze aan om kritisch te denken. Dagelijks betrekken we leerlingen bij de wereld buiten de school. Dat doen we bijvoorbeeld tijdens de Cultuurmarathon en de uitwisseling met leerlingen van buitenlandse scholen.

Onze scores

Hoe doen onze leerlingen het op school?

De prestaties van onze leerlingen worden jaarlijks gepubliceerd op de site http://www.scholenopdekaart.nl/