Gezonde school

Het Living Lab is een samenwerkingsverband van het Harens Lyceum en de Hanzehogeschool Groningen. We willen leerlingen en docenten bewustmaken van gezond (beweeg)gedrag én ze stimuleren gezond te blijven leven of gezonder te gaan leven. Samen kunnen we de sportiefste en gezondste school van Noord-Nederland worden!

We doen door het jaar heen al veel om het bewegen van leerlingen en docenten te stimuleren. Bijvoorbeeld tijdens het bewegingsonderwijs, maar ook tussendoor tijdens de pauzes. Dat kan bijvoorbeeld bovenaan de trap, in de kantine en buiten op het sportcourt.

Healthy living week

Een keer per jaar organiseren we de Healthy Living Week waarin bewegen en gezond eten en drinken centraal staan. Dan besteden we veel aandacht aan alles wat hiermee te maken heeft, zoals activiteiten over sportief spelen, zelf sportdrank maken, de beweegnorm, het op niveau houden en verbeteren van de conditie en nog veel meer.