Bezoek Kerstmarkt Bremen

16-12-2019

Woensdag 11 december hebben de leerlingen uit klas A3A en A3B in het kader van het vak Duits de kerstmarkt in Bremen bezocht.

Eerst hebben we door het Schnoorviertel, het oudste gedeelte van Bremen, gewandeld. Daarna gingen de leerlingen in groepjes op pad. Ze kregen verschillende opdrachten mee. Ze moesten onder andere vragen bij een aantal bezienswaardigheden in Bremen, zoals bijvoorbeeld de Bremer Stadtmusikanten, beantwoorden; foto’s maken van typisch Duitse producten op de kerstmarkt en hun Duits oefenen door middel van interviews met voorbijgangers.

De interviews hadden ze in de lessen Duits voorbereid.

Daarnaast kregen ze natuurlijk ook tijd om de kerstmarkt te bezoeken en de sfeer te proeven. Het was een geslaagde dag.

De uitkomsten van de opdrachten en interviews verwerken de leerlingen in een presentatie, die ze na de kerstvakantie houden.