Onze niveaus

We delen leerlingen in op basis van het advies van de basisschool. Ze volgen atheneum, atheneumplus of havo-onderwijs. Vmbo-onderwijs geven we in Zuidlaren.

Atheneumplus

Voor leerlingen die bovengemiddeld begaafd zijn en graag iets extra's doen hebben we Atheneumplus .  Hier krijgen ze extra vakken en meer uitdaging. Ze doen meer in minder tijd en volgen vakken als filosofie, Spaans, cultuur en WO+.  Bij WO+ krijgen ze les in wetenschap, onderzoek & ontwerpen en voeren ze projecten uit. Eerstegraads docenten geven de lessen. De leerlingen kunnen ook meedoen aan colleges van de scholierenacademie van de Rijksuniversiteit Groningen.

Atheneum en havo

In klas 1 komen leerlingen in een atheneumklas, een havoklas of een gecombineerde atheneum/havoklas op basis van de plaatsingswijzer. Zo’n combinatieklas noemen we een dakpanklas. We toetsen leerlingen op hun eigen niveau: dus op atheneum- of havoniveau. Aan het einde van de tweede klas gaan leerlingen over naar de derde klas van havo of atheneum.

In Zuidlaren kunnen we daarnaast een gecombineerde havo/tl-klas of een tl/kb-klas maken.

Aan het einde van de tweede klas gaan leerlingen over naar de derde klas van havo, tl of kb.

Vanaf de vierde klas gaan alle atheneum- en havoleerlingen naar de Kerklaan in Haren.

Tl en kb

In Zuidlaren blijven tl-leerlingen tot en met de vierde klas in Zuidlaren. Ze doen eindexamen in de profielen economie, zorg en welzijn, techniek of landbouw. Ze kunnen onder andere kiezen voor LO2 in hun vakkenpakket. Kb-leerlingen gaan na jaar twee naar het Montessori Vaklyceum in Groningen.