Onze aanpak

Onze leerlingen en docenten vormen een hechte, gezellige en uitdagende leergemeenschap. We stimuleren leerlingen hun talenten te ontplooien. Onze leerlingen mogen zichzelf zijn. Zo ontdekken ze wie ze zijn en willen worden.

Een gezellige school, waar leerlingen en docenten samen de sfeer bepalen. Waar leerlingen zich thuis voelen en hun talenten kunnen ontplooien. Waar ze leren en ervaren. Onze aanpak is erop gericht dat leerlingen zich ontwikkelen op de manier die het best bij ze past. Dat doen we door doorlopende leerlijnen aan te bieden. Door aandacht te besteden aan algemene vorming, kunst en cultuur en techniek.

 

Leren van je fouten en zelfinzicht zijn belangrijke aspecten in het onderwijs. Het gaat erom dat leerlingen de lesstof beheersen. En dat ze begrijpen waarom het een keer niet lukt. Daarom besteden we veel aandacht aan het bespreken van een toets. Zo leren leerlingen waarom ze een toets niet goed hebben gemaakt en wat ze kunnen doen om zich te verbeteren. 

21st century skills

Leerlingen van nu zijn de wereldburgers van morgen. Zij gaan beroepen uitoefenen die nu nog niet bestaan. Wij willen ze goed voorbereiden op de samenleving van de 21ste eeuw.

 

 

Op het Harens Lyceum leren onze leerlingen om te gaan met moderne digitale technieken en hulpmiddelen. Ze leren presentaties geven, ondersteund met moderne middelen. Ze leren hoe ze informatie moeten zoeken en beoordelen. Ze werken projectmatig samen in teams. Ze nemen initiatieven en ontdekken welke rol ze hebben in een team en hoe ze samen de beste resultaten kunnen behalen. Ze krijgen verantwoordelijkheid en leren plannen. Vaardigheden waar ze later in hun leven veel aan zullen hebben. Zo ontwikkelen zij zich tot flexibele, creatieve en, vooral, zelfstandige jonge mensen die klaar zijn voor de toekomst.   

 

afbeelding afbeelding