Onze aanpak

Onze leerlingen en docenten vormen een hechte, gezellige en uitdagende leergemeenschap. We stimuleren leerlingen hun talenten te ontplooien. De leerlingen mogen zichzelf zijn. Zo ontdekken ze wie ze zijn en willen worden.

Een gezellige school, waar leerlingen en docenten samen de sfeer bepalen. Waar leerlingen zich thuis voelen en hun talenten kunnen ontplooien. Waar ze leren en ervaren. Onze aanpak is erop gericht dat leerlingen zich ontwikkelen op de manier die het beste bij ze past. Daarom bieden we doorlopende leerlijnen aan en besteden we aandacht aan algemene vorming, kunst & cultuur en techniek.

Leren van je fouten en zelfinzicht zijn belangrijke aspecten in het onderwijs. Daarom besteden we veel aandacht aan het bespreken van een toets.

21st century skills

Leerlingen van nu zijn de wereldburgers van morgen. Zij gaan beroepen uitoefenen die nu nog niet bestaan. Wij willen ze goed voorbereiden op de samenleving van de 21ste eeuw.

Omgaan met moderne digitale technieken en hulpmiddelen hoort daarbij. Net als presentaties geven, online informatie zoeken en beoordelen en projectmatig samenwerken in teams. Leerlingen krijgen verantwoordelijkheid en leren plannen. Vaardigheden waar ze later in hun leven veel aan zullen hebben. Zo ontwikkelen zij zich tot flexibele, creatieve en, vooral, zelfstandige jonge mensen die klaar zijn voor de toekomst.