Voor het eerst naar school

Dan is de zomervakantie voorbij en breekt de eerste schooldag aan. Wij willen graag dat alle leerlingen vanaf die eerste dag met plezier naar school gaan.

Introductiedag

<p>

We beginnen het schooljaar met een introductiedag. De leerlingen volgen een introductieprogramma onder leiding van hun mentor. We maken er altijd een informatieve en vooral gezellige dag van. Leerlingen leren bijvoorbeeld hoe ze hun agenda moeten bijhouden en waar alle lokalen zijn. Ook kunnen ze een kluisje huren en krijgen ze hun lesrooster mee.

Op kamp met Atheneumplus

Atheneumplus-leerlingen beginnen het schooljaar met een kamp. Ze gaan drie dagen kamperen op camping Marenland in Winsum. Ze doen dan van alles: excursies, fietsen naar Lauwersoog, een bezoek aan de Natuurschool. Dan leren leerlingen alles over het leven op en rond het Wad. Het kamp is geweldig om nieuwe klasgenoten en de mentor goed te leren kennen.

Schoolboeken

Nieuw voor brugklassers zijn de schoolboeken die ze elke dag mee moeten nemen. Die boeken lenen ze gratis van school. We vragen van leerlingen om netjes met de boeken om te gaan. Zodat we ze langer kunnen gebruiken dan een schooljaar. Daarom is het verplicht om boeken te kaften. Aan het einde van het schooljaar controleren we de boeken op mogelijke schade. Leerlingen moeten deze schade betalen.

Hoe kaft je een boek? Op Youtube zijn handige filmpjes te vinden, zoals hier: