Voor het eerst naar school

Dan is de zomervakantie voorbij en breekt de eerste schooldag aan. Op het Harens Lyceum willen we graag dat brugklassers vanaf die eerste dag met plezier naar school gaan.

Brugklassers maken voor de zomervakantie al kennis met hun nieuwe klas en mentor. Ze weten dus al bij wie ze in de klas komen. In de eerste schoolweek doen we er alles aan om ze te laten wennen. Zo voelen ze zich snel thuis.

Introductieweek

<p>

We beginnen het schooljaar met een introductieweek. De leerlingen volgen een introductieprogramma onder leiding van hun mentor en ondersteunend personeel van de school. We maken er altijd een informatieve en vooral gezellige week van. Leerlingen leren bijvoorbeeld hoe ze hun agenda moeten bijhouden en waar alle lokalen zijn. Ook kunnen ze een kluisje huren en krijgen ze hun lesrooster mee.

Op kamp met Atheneumplus

Atheneumplus-leerlingen beginnen het schooljaar met een kamp. We gaan drie dagen kamperen op camping Marenland in Winsum. We doen dan van alles: excursies, fietsen naar Lauwersoog, een bezoek aan de Natuurschool. Dan leren leerlingen alles over het leven op en rond het Wad. Het kamp is geweldig om nieuwe klasgenoten en de mentor goed te leren kennen.

Schoolboeken

Nieuw voor brugklassers zijn de schoolboeken die ze elke dag mee moeten nemen. Die boeken lenen ze gratis van school. We vragen van leerlingen om netjes met de boeken om te gaan. Zodat we ze langer kunnen gebruiken dan een schooljaar. Daarom is het verplicht om boeken te kaften. Aan het einde van het schooljaar controleren we de boeken op mogelijke schade. Leerlingen moeten deze schade betalen.

Hoe kaft je een boek? Op Youtube zijn handige filmpjes te vinden, zoals hier: