Kijkdagen

Hoe is het nu echt in het voortgezet onderwijs? Wij organiseren de mogelijkheid voor basisschoolleerlingen om een ochtend of middag de sfeer op onze onderbouwlocaties te proeven.

Op het Harens Lyceum organiseren we een kijkochtend of -middag voor basisscholen. Leerlingen kunnen dan met hun hele klas een paar uur komen kennismaken met onze school. Basisscholen worden hiervoor door ons benaderd en kunnen hun groep 8-klassen hiervoor opgeven.

Leerlingen die belangstelling hebben voor Atheneumplus kunnen na de open dagen nog een ochtend meelopen. Ook komen leerlingen die hier al op zitten graag als ambassadeur terug op hun oude basisschool. Ze vertellen dan hoe het is om op dit niveau onderwijs te volgen.