Mentoraat

Elke klas krijgt een mentor die het eerste aanspreekpunt is voor leerlingen en ouders. Is er iets aan de hand? Dan staat de mentor klaar.

Mentoren staan klaar voor leerlingen en ouders als vraagbaak en steunpilaar. Tijdens de mentorlessen helpen ze leerlingen om een groep te vormen en ze organiseren samen met de klas leuke activiteiten, zoals het vieren van Sinterklaas. De mentor helpt leerlingen ook met het aanleren van studievaardigheden.

Mentorgesprekken

De mentor praat ook met alle leerlingen apart. Tijdens deze mentorgesprekken kan een leerling in alle vrijheid vertellen hoe het gaat. Niet alleen wat betreft het leren, maar ook sociaal. Ook let de mentor erop hoe leerlingen in de klas met elkaar omgaan.

Hulp bij problemen

Als er iets aan de hand is, staat de mentor klaar om te helpen. Door te praten met leerlingen en ouders. En door contact te houden met de andere docenten, de teamleider en het interne ondersteuningsteam. Bij problemen op school of thuis, zoekt de mentor de hulp die nodig is en verwijst zo nodig door naar de juiste instanties.