4 TL Zuidlaren naar Krakau

17-09-2018

De leerlingen van de VMBO eindexamenklas uit Zuidlaren zijn zondagmiddag 16 september met een aantal docenten vertrokken naar Krakau in Polen. Tot en met donderdag hebben ze daar een gevarieerd programma in en rondom de stad.

Krakau wordt ook wel het "Florence van Polen" genoemd en is met zijn prachtige stadscentrum (Unesco-werelderfgoedlijst) een niet te missen bezienswaardigheid van formaat in Midden-Europa.

De leerlingen bezoeken onder andere de joodse wijk Kazimierz, Schindler's Factory (bekend van de film Schindler's List) en Rynek Underground. In de regio brengen ze een bezoek aan Auschwitz-Birkenau en het ruige Tatra-gebergte (deel van de Karpaten). Hier staat de leerlingen een flinke bergwandeling te wachten, met als afsluiting een bezoek aan het bergdorp Zakopane. Vanuit dit dorp vertrekken ze donderdagavond 20 september weer richting Zuidlaren, waar ze vrijdag in de loop van de middag aankomen.