‘DAMU licentie’ met 4 jaar verlengd voor MLG en HL!

19-02-2018

Ook de komende 4 jaar mogen we onze muziektalenten, als enige school van Noord-Nederland, blijven faciliteren met de DAMU regeling!

Als officiële DAMU school hebben het MLG en HL wettelijke mogelijkheden waarmee wij zeer talentvolle scholieren beter kunnen faciliteren bij het combineren van hun voortgezet onderwijs met een op de beroepspraktijk gerichte vooropleiding voor muziek. Een gemiddelde DAMU leerling studeert elke dag 3 uur op zijn/haar instrument, repeteert in avonden of weekenden in orkesten of ensembles en volgt praktijk en theorieles op een conservatorium. Ze krijgen daarom vrijstellingen voor verschillende vakken, zodat ze tijd kunnen besteden aan hun muzikale activiteiten of hun schoolwerk op orde kunnen maken.

De DAMU regeling is verkregen door de jarenlange samenwerking met het Prins Claus Conservatorium. We werken nog aan een samenwerking met een dansacademie. Leerlingen die bij een dansacademie in de vooropleiding zitten, kunnen daarom op dit moment nog geen gebruik maken van de DAMU regeling.

Om als school een kweekvijver te zijn voor deze muzikale toptalenten, bieden we muzikale workshops, masterclasses en crashcourses aan binnen de ‘Jong Talent Muziek’. De resultaten van deze workshops presenteren ze op het JTM concert; dit jaar op 13 april 2018. JTM leerlingen uit alle klassen verleggen daar hun muzikale grenzen, durven risico’s te nemen en musiceren vooral SAMEN!

De coördinatie van de JTM en de facilitering van de DAMU regeling is in handen van Jasper Verkuil (j.verkuil@o2g2.nl) en Kirsten Holwerda. (k.holwerda@o2g2.nl)